20.000 mensen bezoeken Waterlicht in Westervoort

1 maart 2015 Uit Door admin

Westervoort 000084Westervoort – In Westervoort zijn afgelopen 4 dagen ongeveer 20.000 bezoekers naar Westervoort getogen voor het kunstproject “Waterlicht” van Daan Roosegaarde.

Waterlicht laat zien hoe ons land eruit zou zien zonder dijken. Deze virtuele overstroming is volgens de waterschappen belangrijk om te laten zien aan mensen. Om mensen bewust te maken van de kracht en de constante dreiging van het water.

De eerste publieke avond van ​Waterlicht trok, ondanks de regen, al veel bezoekers. Diegenen die de regen trotseerden werden beloond door de special effects van ‘moeder natuur’. De regendruppels zorgden ervoor dat de lucht eruit zag als sterrenhemel. de overige dagen was er nog meer toeloop voor deze unieke kunstuiting en uiteindelijk zijn er naar schatting 20.000 mensen naar Westervoort gekomen om het kunstwerk te bewonderen.

De reacties waren zeer positief. Door de drukte op de dijk konden de pendelbusjes slechts stapvoets rijden en liepen de wachttijden op tot 30 minuten. Gelukkig volgden velen het advies om te gaan lopen (slechts 20 minuten) op.  Ondanks de drukte op de avonden was er op elke avond een hele fijne festival-achtige sfeer en kan er worden teruggekeken op een geslaagd project.

Invalid Displayed Gallery